Julkaistu

Mistä hiustenlähtö johtuu? 7 syytä hiustenlähtöön ja ratkaisuehdotus

Hiukseni lähtevät päästä – apua!

Hiustenlähtö on yleisin syy, miksi meihin ekokampaajiin otetaan yhteyttä. Syitä hiustenlähtöön voi olla erilaisia, joten käydään läpi yleiset syyt, miksi hiukset lähtevät päästä.

Ja hei! Apua hiustenlähtöön on tarjolla, ei siis hätää! Ekokampaaja Luanalle hiusten hyvinvointi on tärkeä, päivittäin työssä nähty asia, ja se otetaan vakavasti!

Ensimmäinen syy hiustenlähtöön – hiusjuuri ei hengitä

Ekokampaajana väittäisin, että suurin osa kärsii juuri tästä ongelmasta.

Mitä se sitten tarkoittaa?

Jos hiusjuuri ei hengitä, se voi olla täynnä erilaisia kalvo-aineita kuten muovia, glyseriinejä, emulgointiaineita, kemiallisia silikoneja, kuonaa, vanhoja rasvoja jne. Vuosien saatossa näitä kalvoaineita valitettavasti hiuspohjaan kertyy.

Jos on tapana käyttää kemiallisia muotoilutuotteita shampoiden ja hoitoaineiden lisäksi, juuttuvat aineet yhä kovemmin kiinni hiussuortuviin ja hiuksen tyveen. Paha kierre (eli hiustenlähtö tai jopa runsas hiustenlähtö) on syntynyt, ja siitä voi olla vaikea päästä pois ilman motivoitunutta päätöstä.

Mistä tiedän, hengittääkö hiusjuureni?

Hiuksen pitäisi leijua vapaasti hiuspohjasta. Jos katsoo hiuspohjaa mikroskoopilla, voi nähdä jopa sellaisia tapauksia, jossa hiukset ovat liimautuneet kiinni hiuspohjaan. Näin ei saisi olla. Messuilla on usein näitä mikroskooppeja. Kannattaa käydä tutkituttamassa. Ekokampaaja osaa myös tehdä arvion. Nyt meidänkin ekokampaamossamme on tällainen mikrokamera, tervetuloa tutustumaan!

Ratkaisu hiustenlähtöön on yksinkertainen!

Kalvoaineet ja muut kemikaalit pitää saada pestyä pois hiuspohjasta ja hiusjuuresta.

Samaan aikaan ei saa käyttää kemiallisia kovia aineita eikä laittaa hiuspohjaan lisää kalvoaineita. Shampoossa ei siis saisi olla lisäaineita. Sopiva shampoo hiustenlähdön estämiseen on luonnonmukainen!

Shampoon pitää liottaa ja tehokkasti pestä pois kerta kerralta hiuspohjaan kertyneet kalvoainekerrostumat, kuitenkaan kuivattamatta hiuspohjaa ja hiuksia. Luanas Organic shampoopalat toimivat juuri näin.

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

Haluatko lisää tehoa ja nopeutta puhdistukseen?

Jos haluat tehostaa ja nopeuttaa puhdistusprosessia, voit tehdä syväpuhdistavan hoidon Luanas Organic Productsin hiusöjyllä (myös puhdistusöljy on hyvä). Toinen keino on käydä ekokampaajalla otattamassa syväpuhdistavia hoitoja, kuten savihoito, merilevähoito tai turvehoito. Todella rentouttavia ja tehokkaita hoitoja, jotka tuntuvat ihanilta. Suosittelen lämpimästi!

Mitä hiusöljy tekee?

Hiusöljy liottaa kalvoaineita ja lisää hiusjuureen verenkiertoa. Hiusöljy sisältää hyviä rasvahappoja, jotka kiihdyttävät hiusjuuressa kasvua. Tärkeää hiusöljyllä tehtävässä syväpuhdistuksessa on, että hiusten pesu öljyhoidon jälkeen tehdään oikein. Näin saat maksimaalisen tehon hoidosta. Tarkat ohjeet löytyvät pakkauksesta.

Hiusten pesu palasaippualla (Luanas Organic Products) auttaa myös, koska valmistusaineina käytetään ainoastaan puhtaita luonnontuotteita sopivassa suhteessa. Hoitoaineemme, joka sisältää luomuomenaviinietikkaa, on hyvä hiustenlähtöstä kärvivälle.

Lisää vinkkejä löytyy blogistamme, jonne kirjoitimme hair mask -syväpuhdistuksesta.

Muita syitä hiustenlähtöön?

Luanas Organic hiukset lähtevät

 

Syy numero 2 – allergiat

Ekokampaamossa törmään usein allergiaan. Hiustenlähtö ja allergia kulkevat usein rinnakkain.

Erilaiset allergiat ovat yleistyneet, kuten allergia hiusväreihin, permanentteihin, kalvoaineisiin, parfyymeihin ja muihin kemikaaleihin.

Olemme kirjoittaneet blogissamme allergioista enemmänkin.

Syy numero 3 – hilse

Sieniongelmat: ei pestä hilsettä pois.

Ihon uusiutuminen – myös hiuspohjassa – on jatkuvaa, mutta yleensä näkymätöntä. Normaalisti irtoavat iholiuskat ovat pieniä. Kun ne kasvavat, ne alkavat näkyä. Hilse on merkki päänahan mikrobiongelmasta: liian kuiva iho, liian rasvainen iho, stressi, antibioottikuuri… Yleensä hilseen aiheuttaja on Malassezia-hiivasieni. Eli ei mikään tulehdus, kuten virustulehdus tai bakteeritulehdus, vaan toisenlainen tulehdusreaktio.

Seurauksena hiuspohjaan jää kertymään hilsekuonaa. Hilse muuttuu sieneksi, joka vaikuttaa hiusjuurien kuntoon ja ilmavuuteen. Päänahassa kutisee, ärsyttää, punoittaa ja/tai hilseilee. Sen lisäksi hiukset alkavat tuoksua pahalta. Säännöllinen pesu kotimaisella shampoopalalla auttaa.

Syy numero 4 -stressi

Stressi ja hiukset – eli saatko harmaita hiuksia?

Tiesitkö, että hiusjuuri on viimeinen paikka, joka saa keholtasi ravinteita. Siksi hiukset kärsivät ensimmäisenä, kun tulee stressi (tai jokin muu sairaus). Saattaa olla, että hiukset lähtee päästä ihan stressin takia. Se on yleinen syy sekä hiustenlähtöön että monenlaisiin hiuspohjaongelmiin.

Yritä siis helpottaa stressiä tavalla tai toisella. Syö hyvin ja yritä nukkua paljon.

Syy numero 5 – lääkkeet

Monet lääkkeet aiheuttavat hiustenlähtöä. Esimerkiksi epilepsialääkkeiden, psyykenlääkkeiden, ehkäisytablettien ja verenohennuslääkkeiden haittavaikutuksena on hiustenlähtö.

Jos syö paljon lääkkeitä, niiden jäämät pyrkivät mm. ulos hiuspohjan(kin) kautta. Nämä kertymät/karstat poistuvat, kun käyttää shampoopalaa.

Lääkejäämät muistuttavat ulkonäöltään karstaa.

Syy numero 6 – karsta

Vauvojen päänahan karsta on tuttu monelle vanhemmalle. Samannäköistä karstaa voi olla vanhemmillakin ihmisillä. Karsta estää hiusjuuren hengittämistä. Liota se pois öljyllä tai shampoopalalla. Tämä neuvo sopii niin vauvalle kuin vaarillekin. Öljyhoito hiuspohjalle ja saunaan – lue lisää täältä.

Voit myös kokeilla savihoitoa – kotona tai ekokampaamossa.

Syy numero 7 – suolisto

Erilaiset suolisto-ongelmat liittyvät hiustenlähtöön.  Esimerkiksi keliakia aiheuttaa usein rakkuloita hiusjuureen. Suoliston  tulehdus kannattaa hoitaa kuntoon mitä pikimmiten. Kiinnitä huomiota ravintoon!

Hiusjuuri saadaan kuntoon perushoidollakin

Hiustenlähtö seis! Kalvoaineet pois! Ota käyttöön luonnonmukainen palashampoo.

Pelkän shampoopalan avulla hiuspohjan täydellinen puhdistus tapahtuu yleensä kahden-kolmen viikon sisällä, riippuen kerrostumien määrästä ja hiusten kunnosta. Mitä kuivempi hius, sitä enemmän kerrostumia se imee itseensä, ja silloin puhdistumisessa saattaa mennä kuukausi tai kaksi. Jaksathan olla kärsivällinen!

Jos peset pelkällä palashampoolla, saat kalvoaineet pois, kunhan peset säännöllisesti. Eli et käytä pesujen välissä muita tuotteita, jotka sisältävät lisäaineita.

Pitkiin hiuksiin suosittelemme lisäksi hiushuuhdetta, joka vähentää takkuisuutta ja sähköisyyttä ja lisää runsaasti kiiltoa hiuksiin tekemättä niitä raskaiksi.

Ja vähän hemmotteluakin! Miksi et välillä antaisi päänahkasi nauttia hiusnaamiosta.

Haluatko tietää lisää?

Toivottavasti sait nyt jotain mietintämyssyyn, kun ajattelet hiustenlähtöä.

Jos tuntuu, että haluaisit kuulla lisää hiusten ongelmien ratkaisuista tai mistä tahansa muusta luonnonkosmetiikkaan liittyvästä, ota yhteyttä.

Hiusten hyvinvointi on meille kunnia-asia!

Tuotteemme valmistetaan ainutlaatuisesti kuunkierron mukaan, koska olemme todenneet sen vaikutuksen. Tästä voit lukea lisää täällä.

Voimme sopia ja suunnitella alueellesi luennon aiheesta.

Oletko luonnon ystävä? Niin mekin!

Tilaa uutiskirje kerran kuussa sähköpostiisi niin kuulet meistä lisää! Joka kirjeessä etuja luonnonkosmetiikan verkkokauppaan ja vinkkejä hiustenhoitoon tai ihonhoitoon.

 
 
Muistathan vielä aktivoida uutiskirjeen tilauksesi sähköpostissasi! Kiitos ja tervetuloa!