Julkaistu

Mistä hiustenlähtö johtuu?

Hiukseni lähtevät päästä – apua!

Hiustenlähtö on yleisin syy, miksi ekokampaajaan otetaan yhteyttä. Syitä hiustenlähtöön voi olla erilaisia, mutta käydään tässä läpi, miksi hiukset yleensä lähtevät päästä.

Ja hei! Apua hiustenlähtöön on tarjolla, ei siis hätää! Ekokampaaja Luanalle hiusten hyvinvointi on tärkeä, päivittäin työssä nähty asia, ja se otetaan vakavasti!

Ensimmäinen syy hiustenlähtöön – hiusjuuri ei hengitä

Väittäisin, että suurin osa kärsii juuri tästä ongelmasta.

Mitä se sitten tarkoittaa?

Jos hiusjuuri ei hengitä, se voi olla täynnä erilaisia kalvo-aineita kuten muovia, glyseriinejä, emulgointiaineita, kemiallisia silikoneja, kuonaa, vanhoja rasvoja jne. Vuosien saatossa näitä kalvoaineita valitettavasti hiuspohjaan kertyy.

Jos vielä on tapana käyttää kemiallisia muotoilutuotteita shampoiden ja hoitoaineiden lisäksi, aineet juuttuvat yhä kovemmin kiinni hiussuortuviin ja hiuksen tyveen. Paha kierre (eli hiustenlähtö tai jopa runsas hiustenlähtö) on syntynyt, ja siitä voi olla vaikea päästä pois ilman motivoitunutta päätöstä.

Hiuksen pitäisi leijua vapaasti hiuspohjasta. Jos katsoo hiuspohjaa mikroskoopilla, voi nähdä jopa sellaisia tapauksia, jossa hiukset ovat liimautuneet kiinni hiuspohjaan. Näin ei saisi olla. Messuilla on usein näitä mikroskooppeja. Kannattaa käydä tutkituttamassa. Ekokampaaja osaa myös tehdä arvion. Nyt meidänkin ekokampaamossamme on tällainen mikrokamera, tervetuloa tutustumaan!

Ratkaisu hiustenlähtöön on yksinkertainen!

Kalvoaineet ja muut kemikaalit pitää saada pestyä pois hiuspohjasta ja hiusjuuresta. Mutta ei saa käyttää kemiallisia kovia aineita eikä laittaa kalvoaineita sinne  lisää. Shampoossa ei siis saisi olla lisäaineita. Sopiva shampoo hiustenlähtöön on luonnonmukainen!

Shampoon pitää liottaa ja tehokkasti pestä pois kerta kerralta hiuspohjaan kertyneet kalvoainekerrostumat, kuitenkaan kuivattamatta hiuspohjaa ja hiuksia. Luanas Organic shampoopalat toimivat juuri näin.

Luanas Organis hiustenlähtö ja hiusten hyvinvointi

Haluatko lisää tehoa ja nopeutta puhdistukseen?

Jos haluat tehostaa ja nopeuttaa puhdistusprosessia, voit tehdä syväpuhdistavan hoidon Luanas Organic Productsin hiusöjyllä. Toinen keino on käydä ekokampaajalla otattamassa syväpuhdistavia hoitoja, kuten savi-, merilevä-, tai turvehoitoja. Todella rentouttavia ja tehokkaita hoitoja, jotka tuntuvat ihanilta. Suosittelen lämpimästi!

Mitä hiusöljy tekee?

Hiusöljy liottaa kalvoaineita ja lisää hiusjuureen verenkiertoa sekä antaa hiusjuurelle hyviä rasvahappoja, jotka kiihdyttävät kasvua. Tärkeää hiusöljy-syväpuhdistuksessa on, että hiusten pesu öljyhoidon jälkeen tehdään oikein. Näin saat maksimaalisen tehon hoidosta. Tarkat ohjeet löytyvät pakkauksesta.

Hiusten pesu palasaippualla (Luanas Organic Products) auttaa myös, koska valmistusaineina on ainoastaan puhtaita luonnontuotteita sopivassa suhteessa. Hoitoaineemme, joka sisältää luomuomenaviinietikkaa, joka on hyvä hiustenlähtöstä kärvivälle.

Lisää vinkkejä löytyy blogistamme, jonne kirjoitimme hair mask -syväpuhdistuksesta.

Muita syitä hiustenlähtöön?

muita syitä hiustenlähtöön

 Syy numero 2

Allergiat, hiustenlähtö ja allergia on tuttua!

Erilaiset allergiat ovat yleistyneet, kuten allergia hiusväreihin, permanentteihin, kalvoaineisiin, parfyymeihin ja muihin kemikaaleihin.

Olemme kirjoittaneet blogissamme allergioista enemmänkin.

Syy numero 3

Sieniongelmat: ei pestä hilsettä pois.
Hiuspohjaan jää kertymään hilsekuonaa, hilse muuttuu sieneksi, joka vaikuttaa hiusjuurien kuntoon ja ilmavuuteen. Sen lisäksi hiukset alkavat tuoksua pahalta. Säännöllinen pesu kotimaisella shampoopalalla auttaa.

Syy numero 4

Stressi ja hiukset.

Tiesitkö, että hiusjuuri on viimeinen paikka, joka saa keholtasi ravinteita. Siksi hiukset kärsivät ensin, jos on stressi (tai jokin muu sairaus). Saattaa olla, että hiukset lähtee päästä ihan stressin takia. Yritä siis helpottaa stressiä tavalla tai toisella.

Syy numero 5 – lääkkeet

Jos syö paljon lääkkeitä, niiden jäämät pyrkivät mm. ulos hiuspohjan(kin) kautta. Nämä kertymät/karstat poistuvat, kun käyttää shampoopalaa.

Lääkejäämät muistuttavat karstaa.

Syy numero 6

Karsta

Vauvojen päänahan karsta on tuttu monelle äidille. Samannäköinen karsta voi olla vanhemmillakin ihmisillä. Karsta estää hiusjuuren hengittämistä ja se tulee liottaa öljyllä/shampoopalalla pois. Oli sitten vauva tai vaari. Öljyhoito hiuspohjalle ja saunaan – lue lisää täältä.

Voit myös kokeilla savihoitoa – kotona tai ekokampaamossa.

Syy numero 7

Erilaiset suolisto-ongelmat, esimerkiksi keliakia, liittyy hiustenlähtöön (aiheuttaa usein rakkuloita hiusjuureen). Kiinnitä huomiota ravintoon!

Hiusjuuri saadaan kuntoon perushoidollakin

Hiustenlähtö seis! Kalvoaineet pois!

Pelkän shampoopalan avulla hiuspohjan täydellinen puhdistus tapahtuu yleensä kahden-kolmen viikon sisällä, riippuen kerrostumien määrästä ja hiusten kunnosta. Mitä kuivempi hius, sitä enemmän kerrostumia se imee itseensä, ja silloin puhdistumisessa saattaa mennä kuukausi tai kaksi. Jaksathan olla kärsivällinen!

Jos peset pelkällä palashampoolla, saat kalvoaineet pois, kunhan peset säännöllisesti. Eli et käytä pesujen välissä muita tuotteita, jotka sisältävät lisäaineita.

Pitkiin hiuksiin suosittelemme lisäksi hiushuuhdetta, joka vähentää takkuisuutta ja sähköisyyttä ja lisää runsaasti kiiltoa hiuksiin tekemättä niitä raskaiksi.

Haluatko tietää lisää?

Toivottavasti sait nyt jotain mietintämyssyyn hiustenlähtöä ajatellen.

Jos tuntuu, että haluaisit kuulla lisää hiusten ongelmien ratkaisuista tai muusta luonnonkosmetiikkaan liittyvää, ota yhteyttä.

Hiusten hyvinvointi on meille kunnia-asia!

Tuotteemme valmistetaan ainutlaatuisesti kuunkierron mukaan, koska olemme todenneet sen vaikutuksen. Tästä voit lukea lisää täällä.

Voimme sopia ja suunnitella alueellesi luennon aiheesta.

Oletko luonnon ystävä? Niin mekin!

Tilaa uutiskirje kerran kuussa sähköpostiisi niin kuulet meistä lisää!

 


Muistathan vielä aktivoida uutiskirjeen tilauksesi sähköpostissasi! Kiitos ja tervetuloa!