Julkaistu

Ainutlaatuisesti valmistettua luonnonkosmetiikkaa

Kosmetiikkaa kuunkierron mukaan – siis mitä?

Olen jo vuodesta 2006 (hui, miten pitkään!) seurannut kuun kiertoa ja sen vaikutusta luontoon ja ihmiskehoon. Se on ollut mielenkiintoista ja kiehtovaa. Nyt avaan teille, miten päädyin valmistamaan luonnonkosmetiikkaa kuunkierron mukaan.

Aloimme siskoni kanssa valmistamaan shampoopaloja ja voiteita vuonna 2012. Parin valmistusvuoden jälkeen aloimme ihmettelemään, miksi reseptit eivät aina toimineet. Joskus onnistui hyvin, joskus huonosti. Missä siis ero?

Ajattelimme ensin, että emme vain osanneet olla tarpeeksi tarkkoja, kun mittasimme raaka-aineita tai että raaka-aineiden laadussa oli kovasti vaihtelua.

Luonnonkosmetiikka on puhtaita ihoöljyjä ja voiteita

Miten ongelmat ilmenivät?

Erityisesti voiteiden laatu vaihteli paljon. Välillä voiteista tuli tykympiä ja välillä ne olivat aivan veteliä. Mitä ihmettä? Samoin kävi palashampoiden kanssa. Välillä palat halkeilivat, välillä eivät halunneet kypsyä ollenkaan. Joskus eteeriset öljyt tuoksuineen haihtuivat heti pois tai saippuaan tuli outoja pilkkuja. Ja kaikkea muutakin näimme. Mikä voisi selittää kaiken?

Ratkaisu kypsyy

Yhtenä iltana mielessäni heräsi kysymys, että voiko kuu vaikuttaa myös tuotteiden valmistukseen – samoin kuin se vaikuttaa kehon toimintoihin, vuoroveteen ja luonnon kasveihin. Tämä kannatti selvittää!

Kirjasimme siitä lähtien ylös kaikki havainnot – miten raaka-aineet käyttäyttyivät, minkälainen tuotteen lopputulos oli ja miltä saippuamassa tuntui keitettäessä. Miten tuoksut kestivät säilytystä shampoopaloissa? Miten saippuat kypsyivät? Milloin työvaiheet tehtiin? Kuinka tekoaika vaikutti säilytykseen?

Kuu vaikuttaa!

Havaintojemme perusteella pääsimme lopputulokseen, että kuun kierto vaikutti vahvasti lopputulokseen. Selkeä yhteys oli havaittavissa kalenterista. Tämän jälkeen aloimme valmistamaan luonnonkosmetiiikkaa kuunkierron mukaan.

Työntekomme helpottui huomattavasti. Saimme oikeastaan puolitettua työaikamme, kun edellä kuvatut ongelmat poistuivat yksi kerrallaan. Tämä oli aivan mahtavaa!

Tuotteet valmistetaan edelleen saman periaatteen mukaan

Nyt käytössänne on tuotteita, jotka ovat hyvin ainutlaatuisia ihan koko maailmassa.

Toivon, että olette nyt tietoisempia näiden tuotteiden erityisestä laadusta! Luanas Organic -tuotteet on valmistettu kuunkierron mukaisesti ja käsityönä. Massatuotanto ei ole mahdollista näin erityisille tuotteille. Erityisen paljon toivon, että nautit tuotteista ja huomaat luonnonkosmetiikan ihanat vaikutukset ihollasi!

kuunkierto vaikuttaa kosmetiikan valmistamiseen

Terveisin

Luana