Julkaistu

Ainutlaatuisesti valmistettua luonnonkosmetiikkaa

Kosmetiikkaa kuunkierron mukaan – siis mitä?

Olen jo vuodesta 2006 seurannut kuun kiertoa ja sen vaikutusta luontoon ja ihmiskehoon. Se on ollut mielenkiintoista ja kiehtovaa. Nyt avaan teille, miten päädyin valmistamaan luonnonkosmetiikkaa kuunkierron mukaan.

Aloimme siskon kanssa valmistamaan shampoopaloja ja voiteita vuonna 2012. Parin valmistusvuoden jälkeen aloimme ihmettelemään, miksi reseptit eivät aina toimineet. Joskus onnistui hyvin, joskus huonosti.

Ajattelimme, että emme vain osanneet olla tarpeeksi tarkkoja, kun mittasimme raaka-aineita tai että raaka-aineiden laadussa oli kovasti vaihtelua.

 

”En tee elokuvia vain ansaitakseni lisää rahaa. Teen rahaa, jotta voisin tehdä lisää elokuvia.” – Walt Disney

 

Luonnonkosmetiikka on puhtaita ihoöljyjä ja voiteita

 

Miten ongelmat ilmenivät?

Erityisesti voiteiden laatu vaihteli paljon. Välillä voiteista tuli tykympiä ja välillä ne olivat aivan veteliä. Samoin kävi palashampoiden kanssa. Välillä palat halkeilivat, välillä eivät halunneet kypsyä ollenkaan. Joskus eteeriset öljyt haihtuivat heti pois tai saippuaan tuli outoja pilkkuja. Ja kaikkea muutakin näimme.

 

Ratkaisu kypsyy

Yhtenä iltana mielessäni heräsi kysymys, että voiko kuu vaikuttaa myös tuotteiden valmistukseen – samoin kuin se vaikuttaa kehon toimintoihin, vuoroveteen ja luonnon kasveihin.

Kirjasimme siitä lähtien ylös kaikki havainnot – miten raaka-aineet käyttäyttyivät, minkälainen tuotteen lopputulos oli ja miltä saippuamassa tuntui keitettäessä. Miten tuoksut kestivät säilytystä shampoopaloissa? Miten saippuat kypsyivät? Kuinka tekoaika vaikutti säilytykseen?

Kuu vaikuttaa

Havaintojemme perusteella pääsimme lopputulokseen, että kuun kierto vaikutti vahvasti lopputulokseen. Tämän jälkeen aloimme valmistamaan luonnonkosmetiiikkaa kuunkierron mukaan.

Työntekomme helpottui huomattavasti. Saimme periaatteessa puolitettua työaikamme, kun ongelmat poistuivat yksi kerrallaan.

Tuotteet valmistetaan edelleen saman periaatteen mukaan

Nyt käytössänne on tuotteita, jotka ovat hyvin ainutlaatuisia maailmassa.

Toivon, että nautitte ja olette nyt tietoisempia näiden tuotteiden erityisestä laadusta.

kuunkierto vaikuttaa kosmetiikan valmistamiseen