Julkaistu

Savi hiustenhoidossa

Savi syväpuhdistajana hiuspohjan hoidossa

Olemme aiemmin kirjoittaneet hiusnaamion tekemisestä kotikonstein. Hiusnaamion tekemiseen tarvitset puhdistusöljyä tai hiusöljyä. Tässä artikkelissa, savi hiustenhoidossa, kerromme lisää saven mahtavista vaikutuksista.

Viisas mies Dr. Giuseppe Ferraro on sanonut: “Savilajeja on maapallolla yhtä paljon kuin kasvilajeja. Savien maailma on täysin oma valtakuntansa.”  Tämä lause on totta. Savilajeilla on oma valtakuntansa. Jo yli 3000 vuotta savea on käytetty moniin eri tarkoituksiin. Esimerkiksi muinaisten faaraoiden lääkärit ovat hoivanneet haavoja, tulehduksia ja jopa sisäelimiä saven avulla.

Savi ihon- ja hiustenhoidossa nykyään

Nyt savea käytetään kylpylöissä, ekokosmetologien hoidoissa ja ekokampaamoissa osana hoitokäsittelyitä. Ekokampaajat käyttävät savea puhdistamiseen, absorboimaan epäpuhtauksia kuten esim. kemikaalijäämiä sekä lisäämään mineraaleja ja hivenaineita hiuksiin ja hiuspohjaan.

Polymineraalinen savi ei käyttäydy iholla, hiuksissa tai elimistössä yksipuolisesti, vaan jokaisen mineraalin ja hivenaineen ominaisuudet hoitavat meitä yhdessä erittäin monipuolisesti. Tästä voidaan päätellä kuinka monimutkainen organismi savi on.

Saven yleisimpiä vaikutuksia

 • uudistaa kudosta
 • hiusnaamiossa rauhoittaa sekä hoitaa hiuksia ja hiuspohjaa
 • korjaa vaurioituneita hiuksia
 • puhdistaa hiuksista hiustenhoitotuotteiden jäämiä
 • tasapainottaa talineritystä

Vihreä savi

Jatketaanpas tätä kertomusta, joka vie meidät hitusen syvemmälle savien maailmaan. Haluan kertoa enemmän vihreästä savesta, jota myös Luanan ekokampaamossa käytetään. Toki savilaatuja on muitakin vihreän lisäksi mm. valkoisesta harmaaseen, keltaisia, ruskeita ja punaisia aina sinisiin asti. Miten sitten vihreä savi eroaa muista savista?

Vihreä savi sisältää kasvi- ja leväperäisiä jäänteitä

Vihreän saven väri vaihtelee tumman harmaasta tumman vihreään. Saven vihreys tulee sen korkeasta piin arvosta. Pii on keholle tärkeä mineraali. Pii itsessään mm. stimuloi ihoa ja parantaa ihon kuntoa. Vihreä savi sisältää piin lisäksi runsaasti myös magnesiumia ja hivenaineita.

Vihreällä savella on monenlaisia ominaisuuksia, joista haluan mainita muutaman:

 • antibakteerinen eli puhdistaa tehokkaasti
 • poistaa silikonia ja muita kemikaaleja hiuksista ja päänahasta
 • syväpuhdistaa tehokkaasti ennen kasvivärjäystä
 • hyvä myös psoriasikseen ja rasvaiseen hilseeseen
 • pH-arvo on 7 (eli neutraali – ei hapan eikä emäksinen)

Luanas Organic tehokuuri hiuksille

Yllä olevassa kuvassa tehokuuri-pakettimme, jossa testipala piparmintun tuoksuista palashampoota ja pussillinen vihreä savi -jauhetta. (Linkki lopettaa toimimisen, jos tuotetta ei ole enää saatavilla.)

Saven ja Luana´s Organic palashampoon ero

Savi puhdistaa yhdellä kertaa hiuspohjasta kuona-, rasva- ja kalvoainekerrostumat. Luana`s Organic palashampoo tekee sen 1-2 kuukaudessa ( jos on noin 2 pesukertaa viikossa), riippuen hiuspohjan kunnosta.

Savi lisää hiusjuurille paljon hyviä mineraaleja ja edistää hiusten kasvua ja vahvistusta. Palashampoomme edistää hiusten kasvua ja vahvistusta eteeristen öljyjen avulla sekä puhtaan, raikkaan ja hengittävän hiuspohjan ansiosta.

Suosittelen asiakkailleni ottamaan savihoitoja säännöllisesti noin 1-3 kertaa vuodessa. Se buustaa ja tuuheuttaa todella tehokkaasti. Savea on hyvä käyttää poistamaan vedestä tulevia kuparin ja raudan jäämiä hiuksista.

Miten huomaa, että on jäämiä? Hiukset ovat raskaat, tahmaiset ja hieman vihertävät. Hoitoaineemme edesauttaa myös näiden jäämien poistoa, mutta se on hellempi. Savea on hyvä käyttää tehoaineena.

savi saviset kädet

Vinkki: savihoito

Tässä ohje nopeaan syväpuhdistavaan hiustenpesuun savea käyttäen:

 • sekoita savea ja vettä löysäksi velliksi
 • hiero päähän ja hiuksiin ja anna vaikuttaa 5 – 10 minuuttia
 • huuhtele kunnolla
 • viimeistele pesemällä hiuspohja palashampoollamme
 • huom! Älä anna saven kivua käsittelyn aikana. Kemia toimii hiusten ollessa kosteat. Saven sisältämmät hivenaineet ja mineraalit tarvitsevat kosteutta siirtyäkseen hiuksiin ja ihoon. Peitä siis hiukset kostealla pyyhkeellä (varsinkin, jossa annat saven vaikuttaa saunan lämmössä).
 • käsittelyn voi toisaa vähintään kerran kuukaudessa.

Terveisin Luana