Julkaistu

Allergia – anna apua kehollesi

Allergiat ovat kovasti kasvussa. Terveyskirjasto sanoo, että se, miksi allergia on lisääntynyt niin paljon viime vuosikymmenten aikana, on mysteeri. Lisäksi tarvitaan luultavasti vuosia kestäviä tutkimuksia, ennen kuin voidaan antaa ohjeita allergian ehkäisemiseksi.

On olemassa monenmoista allergiaa, aina heinistä hevosiin. Minulta on kysytty apua tietenkin lähinnä iho-ongelmiin, joten lue eteenpäin, jotta näet vinkkini, miten hoidan allergiaa ja atooppista ihottumaa luonnonkosmetiikalla. En ole lääkäri, ja kerron vain omista ja asiakkaitteni kokemuksista. Kokeile siis omalla vastuullasi.

Mitä allergia on?

Mitä allergia on?

Allergia on kehon oma reaktio epätasapainoon kehon sisällä ja henkisesti. Kaikki ei ole kunnossa sisäisesti. Keho ei saa sellaista ravintoa, jota se tarvitsee. Ja kehohan tarvitsee ravintoa rakentaakseen ja puolustaakseen meitä kaikkia vääränlaisia aineita vastaan, joihin me tietämättämme altistamme sen. Kehomme ainoa tehtävä on pitää meidät elävänä, ja tasapainossa. Se taistelee omaa taisteluaan, vaikka me syöttäisimme sille mitä tahansa tai aiheuttaisimme sille paineita.

Onko sinulla stressiä? Toivottavasti ei! Jos koko ajan stressaat, kehon kaikki liikenevä energia menee stressitialanteesta selviämiseen, eikä kehon rakentamiseen. Keho ei esimerkiksi ymmärrä eroa ajatuksen ja todellisuuden välillä. Jos olet huolestunut, keho tuottaa hormoneja, jotta kestät ja selviät kriisistä.  Se ei ymmärrä, että kriisi oli vain ajatus eikä totta ollenkaan. Jotta keho pystyy tuottamaan hormoneja tasapainottamaan mieltä ja kehoa, tarvitaan siihen laadukasta ruokaa ja rauhallisempaa tahtia. Arki on saatava rauhoitettua niin, että keho ehtii palautua illan ja yön aikana. Keholle pitää antaa runsaasti hyviä mikrobeja eli ravintoa, jolla se pystyy korjaamaan epätasapainon.

Mikrobeja me saamme ruoasta, varsinkin hyvästä ruoasta. Jos syöt ns. kuollutta ruokaa, keho ei pysty rakentamaan ja parantamaan vastustuskykyä. Tarvitaan siis parempaa ruokaa – monipuolista, ravinteikasta ja aina myös elävää. Yksi uudelleen pinnalle noussut vanhan kansan tapa tehdä ruokaa on fermentointi eli hapattaminen. Siitä löytyy runsaasti tietoa googlettamalla, esimerkiksi tästä tykkään: https://www.vogel.fi/oireet/vatsavaivat/maitohappokayminen-terveys-iho.php

 

ruoka allergian oireiden helpottajana

Tiesitkö että yli puolet kehosta koostuu mikrobeista.  Olemme kirjoittaneet aiheesta jo aiemmin. Jos sinua kiinnostaa mikrobit, lue lisää täältä!

Voiko allergia periytyä?

Valitettavasti voi, mutta ei hätää, sitä voi muuttaa. Allergiasi saattaa riippua äitisi mikrobiomiasta. Jo synnytyksessä lapsi saa runsaasti äidin mikrobeja, kuten lactobacillus, jos syntyy normaalia synnytystietä. Samoin äidin maidossa on mikrobeja, jotka sitten suojaavat lasta. Ennen ajateltiin, että odottavan äidin on syytä välttää kaikkia allergeenejä, eli allergisoivia aineita, mutta nyt tiedetään, että jos sikiö altistuu niille, se voi auttaa sietämään niitä.

Immuunijärjestelmä rakentuu kolmen ensimmäisen vuoden aikana. Ympäristötekijät vaikuttavat tosi paljon allergioiden syntyyn. Vanhempina me tietenkin pyrimme vahvistamaan lastemme immuunijärjestelmää. Huolehdimme monipuolisesta ruoasta, vältämme myrkkyjä ja kemikaaleja, ja viemme lasta ulos tutkimaan luontoa. Anna lapsen tutkia asioita ja leikkiä luonnossa. Mullassa on tärkeimmät mikrobit ja niistä lapsi saa hyvän suojan.

Onko sinulla allergista ihottumaa?

Allerginen ihottuma ilmenee kutisevina läikkinä iholla ja hiuspohjassa. Iho tuntuu vaativan kutiseviin kohtiin kosteutta. Kannattaa siis laittaa iholle ihon omaa puolustusta tukevaa voidetta tai öljyä. Se tarkoittaa siis tuotteita, joissa ei ole kemikaaleja ja muuta keinotekoista. Jos sinulla on atooppisen tyyppistä ihottumaa, niin älä tuki ihohuokosia synteettisillä aineilla. Ihomme on elävä organismi, ja yhdessä suoliston kanssa tärkeimpiä elimiämme. Voit lukea kirjoituksemme mikrobeista ja mikrobiomiasta. Tämä liittyy läheisesti suolistoon.

Ihon ja suoliston pitää olla kunnossa suojaamaan meitä haitallisilta bakteereilta. Hoidetaan ihoa hellästi ja luonnonmukaisilla tuotteilla.

Luanas Organic mitä allergia on

Miten ihottumaa hoidetaan?

Suosittelen ihon ulkoiseen hoitoon mahdollisimman luonnollisia hengittäviä raaka-aineita. Esimerkiksi luomulaatuiset öljyt sopivat ihonhoitoon mainiosti ja sisältävät runsaasti antioksidantteja, jotka auttavat ihoa uudistumaan.

Katso kuvasta, kuinka huima ero on luonnonkosmetiikalla ja tavallisella kosmetiikalla.

Mistä kosmetiikka koostuu luonnonkosmetiikka

(Kirjoitimme tästä jonkin aikaa sitten artikkelin, joka löytyy täältä, jos kiinnostuit:)

Kutiavaan ihottumaan sopii kylmentävä tuote tai tervapohjainen tuote. Tarkoitamme tuotetta, jossa on eteerisiä öljyä, joiden ominaisuudet kylmentävät (esimerkiksi piparminttu ja eukalyptys) ja rauhoittavat ihoa. Terva rauhoittaa ja auttaa tulehduksiin. Saat ainakin hetken aikaa rentoutua, kun kutina helpottuu.

Kovat ihokerrostumat kannattaa kuoria. Kovalla tarkoitan tässä paksua, melkein joustamatonta ihoa. Olen huomannut, että on hyvä käyttää voiteita pehmentämään ihoa ensin, ja sitten hellävaraisesti kuoria pehmennyt iho. Voit kuoria luonnonkivellä tai raspilla. Muista lopuksi antaa riittävästi kosteutta iholle luonnonaineista valmistetulla voiteella. Ja muistutan vielä, että voide kannattaa levittää kostutetulle iholle, jotta se levittyy tasaisesti ja imeytyy hyvin (tuotteemme eivät sisällä ollenkaan vettä ja ovat näin ollen tiivisteitä, jotka laimennat itse veden avulla).

miten hoidan allergiaa luomuöljy

Jos ihokerrostumat ovat tosi paksuja (esim psoriaasi), levitä voidetta ja suojaa voideltu ihoalue esim mehiläisvahakelmulla (tai tuorekelmulla). Anna vaikuttaa vähintään tunti tai enemmän.  Pese ja kuori ihokerrostuma pois, kuten edellisessäkin esimerkissä. Levitä uusi suojaava voidekerros iholle.

Itse hoidan jalkapohjiani juuri näin: levitän hoitovoidetta jalkapohjiin, siihen päälle laitan mehiläisvahakelmun ja siihen päälle sukat. Annan olla aika kauan näin, kunnes sitten pesen jalkani samalla kuorien pyörivillä liikkeillä jalkapohjiani. Kosteisiin jalkoihin levitän hoitovoidetta ja annan imeytyä. Jalkani tuntuvat heti paremmilta tämän käsittelyn jälkeen. Tätä hoitotapaa suosittelen, jos sinulla on allerginen ihottuma.

Haluatko päästä allergiasta eroon?

Sisäisesti hoidan allergiaani suoliston detox-puhdistuksella. Detox-kuurilla puhdistetaan suolistoa vihanneksilla, hedelmillä ja fermentoiduilla ruoilla. Näin suolistosta poistuu raskasmetalleja, kemikaaleja ja muita myrkkyjä. Tämä on kyllä tärkeää, jos allergiasta haluaa eroon.

Puhdistus antaa kehon parantumiselle hyvän alun – huomaat jo viikossa, että ihoon tulee muutoksia. Kaikki ihosolut uusiutuvat kahdessa viikossa, joten puhdistusprosessi ei kestä kauaa. Tämä on ihanaa! Olen huomannut nyt jo monta kertaa, että kahden viikon puhdistuskuuri auttaa aina kuivien jalkapohjieni ongelmaan.

Kokeile myös (omalla vastuullasi) erilaisia paastoja elimistön puhdistukseen. Onhan ihminen jo muinaisista ajoista lähtien paastonnut säännöllisesti, ja uskontoihin kuuluu paastoaminen ennen pääsiäistä. Paasto on vähän päässyt unohtumaan, mutta sen hyvää tekevät vaikutukset kyllä muistuvat mieleen, kun paastoaa.

Yksi kiva tapaus paastoasioissa on Anthony William, joka on kirjoittanut Medical medium -kirjan. Hänellä on kivat nettisivut (englanninkieliset), kurkkaapa vaikka sellerimehun ohje: https://www.medicalmedium.com/

Kirjoitimme blogiimme paastosta pienet ohjeet.

Toivottavasti tästä oli apua! Allergia ja allerginen ihottuma koskettaa meitä monia, mutta jatketaan ihon hoitoa niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Sillä lailla saamme parhaat tulokset!

Luana

 

Katso linkki:

https://www.vogel.fi/blog/hapatetut-villi-ja-puutarhavihannekset.php

Lähteenä käytetty myös:

Eckhart Tolle: Uusi Maa (kirja, julkaistu 2019)

Natcos Nordic: Iho ja mikrobiomi -luento Maria Nykänen