Julkaistu

Omenaviinietikan hyödyt

Kyllä vanha kansa tietää…

Jo isoisoäitimme ja esi-isämme tiesivät omenaviinietikan hyödyt. Sen sisältämät kahdeksan vitamiinia ja kaksitoista kivennäisainetta (siis 8 + 12!) edistävät terveyttä monin tavoin. Mainittakoon näistä aineista tässä vain kuusi: E-vitamiini, A-vitamiini, P-vitamiini, magnesium, rauta ja kalsium! Me täällä Luanas Organic Products´lla ihailemme näitä ominaisuuksia ja siksi sitä löytyy myös eräästä tuotteestamme! Lue eteenpäin, niin löydät tuotteen. Olemme muutenkin luonnonkosmetiikassamme terveellisyyden kannalla aina ja mottomme on: Yksinkertaisesti kaikki tarpeellinen. Se tarkoittaa, että ihollemme emme laita kuin vain sen, mitä iho tarvitsee ja sen saa tästä luonnonkosmetiikkasarjasta.

Palataan omenaviinietikkaan ja sen hyötyihin. Omenaviinietikka yksinkertaisesti tukee terveyttäsi! Se on kertakaikkiaan mahtava tuote, sillä sen käyttö on helppoa ja edullista.

Suosittelemme pastöroimatonta omenaviinietikkaa, sillä pastöroiduissa tuotteissa on huomattavasti vähemmän hoitavia entsyymejä.

Pastöroimaton omenaviinietikka sisältää:

-runsaasti aminohappoa

-omenahappoa

-proteiineja ja

-muita tärkeitä aineita, jotka helpottavat ruuan sulattamista.

kuva omenasta omenaviinietikka valmistus

Mihin omenaviinietikkaa voi käyttää

Omenaviinietikkaa käytetään vanhan perinteen mukaan

-lievittämään päänsärkyä, kuumetta, vilustumisoireita, kuukautisvaivoja ja lihaskipua

-helpottamaan suolisto- ja ruoansulatusvaivoja

-kirkastamaan ihoa

-auttamaan haavojen, mustelmien ja syylien hoidossa

-antamaan voimia

-parantamaan yleiskuntoa.

Hyvä lista! Lisää voimaa! Omenviinietikka ja sen hyödyt!

Omenaviinietikan käyttö viime vuosina

Omenaviinietikka on ihana täydellinen luonnontuote, joka on käytössä ympäri maailmaa niin keittiössä ruuanlaitossa kuin lääkkeenomaisena tuotteena. Viime vuosina omenaviinietikan käyttö on yleistynyt ja siitä on tullut suosittu luonnollinen vaihtoehto kauneuden- ja terveydenhoitoon.

Kauneuteen…

Voit lisätä etikkaa kylpyveteen. Sanovat, että se lisää ihon pehmeyttä!

Voit myös puhdistaa kasvosi laimennetulla etikkavedellä. Käytä silloin 2-3 ruokalusikallista etikkaa litraan vettä.

Omenaviinietikka on yksi parhaista laihduttajan apureista, sillä se auttaa polttamaan rasvaa tehokkaammin. Etikkahappo voi auttaa karistamaan muutaman kilon, sillä se edesauttaa maksan puhdistumista ja estää ylimääräisen rasvan kertymisen kudoksiin ja vereen. Omenaviinietikkajuoman nauttiminen tuo täyden tunteen vatsaan, mikä pitää nälän ja naposteluhimon poissa. Muista, että omenaviinietikka toimii vain osana terveellistä ruokavaliota, eikä sillä tulisi koskaan korvata aterioita.

Omenaviinietikka on luonnollinen raikastava suuvesi, joka poistaa pahaa hajua aiheuttavat bakteerit suusta. Omenaviinietikan antibakteerinen vaikutus desinfioi suun ja kurkun, ja ehkäisee pahanhajuisen hengityksen muodostumista. Kurluttele omenaviinietikalla 20 sekuntia päästäksesi eroon epämiellyttävästä hajusta.

Ihon hyvinvoinnissa omenaviinietikka säätelee pH-tasapainoa, ehkäisee bakteereja ja tulehduksia ja lievittää esimerkiksi aknea. Laimenna omenaviinietikka suhteessa 2 osaa vettä ja 1 osa etikkaa ja levitä kasvoille vanulapulla joko iltapesun jälkeen tai aamulla ennen kosteusvoiteita.

Omenaviinietikkaa voi levittää myös sellaisenaan pilkuille ja luomille ja antaa vaikuttaa yön yli niiden vaalentamiseksi.

hoitoaine suihkepullo omenaviinietikka

…ja terveyteen

Omenaviinietikka lievittää mahan liikahappoisuutta. Se on emäksisyyttä edistävä aine, joka tasapainottaa kehon pH-arvoja ja poistaa liikaa hapokkuutta. Tämä on toimiva keino lievittää närästystä ja muita hapokkuudesta johtuvia oireita.

Omenaviinietikan kanssa tulee kuitenkin olla varovainen, sillä kroonisesta närästyksestä tai mahahaavoista kärsiville se voi olla liian voimakasta. Näissä tapauksissa käyttö tulisi aloittaa varovasti pienissä määrissä ja nostaa annostusta, mikäli sivuoireita ei ilmene.

Käytä luomutuotettua omenaviinietikkaa – se rauhoittaa vatsaa ja toimii lievän laksatiivin tavoin.

Omenahappo ja etikkahappo voivat olla suoliston bakteerikannalle hyödyllisiä. Omenaviinietikka poistaa pahanlaatuisia bakteereja, sieniä ja mikrobeja, jotka haittaavat suoliston toimintaa. Sillä ehkäiset myös candida-sienen aiheuttamat infektiot, jotka usein vaivaavat suolistoa.

Omenaviinietikka vahvistaa vastustuskykyä, koska se huolehtii kehon puolustusjärjestelmän tehokkaasta toiminnasta ja auttaa ehkäisemään tulehdukset ja sairaudet, kuten perinteisen flunssan ja muut tartuntataudit. Tämä johtuu etikan sisältämästä omenahaposta, joka on vahva vastus viruksia ja bakteereja vastaan.

Omenaviinietikan aktiivinen ainesosa omenahappo vähentää huomattavasti sokerin määrää veressä ja ehkäisee sokeripiikit –  tämä sopii hiilihydraattien sulattamiseen ja verensokerin kontrollointiin. Hiilihydraatithan aiheuttavat verensokerin kohoamista, joten omenaviinietikalla voi tasoittaa tämän vaikutuksen. Hiljattain tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että omenaviinietikalla voi olla anti-glyseeminen vaikutus, joka parantaa luonnollista insuliinin eritystä. Näitä omenaviinietikka-kokemuksia olemme kuulleet jo pidemmän aikaa.

Omenaviinietikan nauttiminen voi auttaa alentamaan korkeaa verenpainetta. Tämä johtuu etikan stimuloimasta typpioksidin määrästä elimistössä, joka puolestaan rentouttaa verisuonia ja pitää ne joustavina. Kovettuneet ja joustamattomat valtimot ovat alttiita tukoksille ja pistävät sydämen koville, kun se joutuu puskemaan verta entistä kovemmin suonien läpi.

Omenaviinietikka sisältää entsyymejä, mineraaleja ja vitamiineja, joilla puhdistat kehoa ja poistat haitallisia aineksia verenkierrosta. Omenaviinietikka on täysin luonnollinen tapa puhdistumiseen. Sekoita ruokalusikallinen omenaviinietikkaa lasilliseen vettä ja nauti ennen jokaista ateriaa (kolme kertaa päivässä).

 

omenaviinietikka omenan vitamiinit

Omenaviinietikka Luanas Organic -tuotteessa

Arvasit jo varmaan, mikä tuote on kyseessä! Luanas Organic hoitoaineessa on käytetty omenaviinietikkaa juuri näiden useiden terveyshyötyjen vuoksi!

Käyttämämme omenaviinietikamme on valmistettu biodynaamisesti viljellyistä omenista luonnollisella tavalla mahdollisimman vähillä käsittelyillä. Poimintatuoreista omenista on puristettu kirkastamaton omenamehu, jonka on annettu käydä etikaksi luontaisesti.

Mehua tai etikkaa ei ole kuumennettu missään valmistusvaiheessa. Näin ravitsemuksen kannalta kaikki tärkeät ainesosat ovat tallella.

Hoitoaine on mahtava tuote, joka sopii hiuksille ja hiuspohjalle – kasvovedeksi – vartalosuihkeeksi! Ostat vain tiivisteen, jonka laimennat kotona vedellä. Tuotteen tuoksu on ihana – kiitos eteeristen öljyjen, lue siis lisää tuotesivultamme.

Lisää tietoa hiustenlähtöön liittyviin asioihin löydät blogikirjoituksesta Mistä hiustenlähtö johtuu .

 

Luanas Organic hoitoainetiiviste omenaviinietikka

Juomiin ja ruokiin

Aamushotti omenaviinietikasta

Yön aikana keho puhdistuu toksiineista, ja silloin elimistö happamoituu. Aamulla kannattaakin nauttia elimistöä virkistävä ja ruuansulatusta avittava omenaviinietikkashotti, joka valmistuu helposti.

Omenaviinietikkajuomaan sekoittetaan 1 dl lämmintä vettä ja 1-2 teelusikallista omenaviinietikkaa ja nautitaan tämä shotti heti aamusta, tyhjään vatsaan. Aloita laimeammasta yhden teelusikallisen annostuksesta ja kokeile vähitellen lisätä omenaviinietikkaa toinen teelusikallinen.

Terveysjuomana

Kärsitkö vatsavaivoista, kuten ummetuksesta, närästyksestä tai ripulista? Terveysjuoman avulla voit lievittää ruuansulatusongelmia nopeasti ja tehokkaasti.

Nauti kolmesti päivässä reilu puoli litraa tai noin 6 dl vettä, johon lisäät 1-2 teelusikallista omenaviinietikkaa. (Aloita tässäkin laimeammasta annostuksesta ja kokeile vähitellen lisätä omenaviinietikkaa.) Kun teet tämän kolme kertaa päivässä, tulet juoneeksi yhteensä noin 18 dl terveysjuomaa.

VINKKI: Lisää omenaviinietikkaveteen hiukan hunajaa, niin optimoit terveysvaikutukset ja teet mausta miellyttävämmän!

VINKKI: Omenaviinietikkaa kannattaa juoda pillillä, jolloin se ei pääse vahingoittamaan hampaiden kiillettä.

VINKKI: Ennen ateriaa: Sekoita yksi ruokalusikallinen omenaviinietikkaa lasilliseen vettä, ja nauti aina puoli tuntia ennen ateriaa – saat tehostusta ruuansulatukseen ja apua ruuan imeytymiseen vatsassa.

omenaviinietikka kauneudenhoidossa

Keittiössä

Omenaviinietikka sopii mitä mainioimmin

-salaattikastikkeeseen

-maustamiseen

-säilöntään

 

Lähteet

https://askelterveyteen.com/omenaviinietikan-10-uskomatonta-terveyshyotya/

www.ruohonjuuri.fi

Hellmiss Margot, Naturligt frisk med äppelcidervinäger