Julkaistu

Parantavat kivet – healing stones

Sanotaan, että kivet tulevat luoksesi, kun niiden apua, turvaa, lohtua tai iloa tarvitset. Siksi juttumme nimi on parantavat kivet. Kivet myös mystisesti katoavat luotasi, toiset hetkellisesti – toiset pysyvästi. Kenties ne katoavat mennäkseen lataamaan itsensä uusilla energioilla. Toki voi myös olla niin, että katoamistempullaan ne työntävätkin sinua lempeästi seisomaan omilla jaloillasi – omassa voimassasi.

Lapset ja kivet

Olette kaikki varmasti myös huomanneet erään asian; lapset rakastavat kiviä.  He poimivat taskut täyteen pikkukiviä pihalta ja jopa nimeävät niitä. Miksi? – Siksi, että he ovat vielä avoinna niiden energioille. Eivät he tietenkään sitä itse tiedosta; menevät ja tekevät vain, kun siltä tuntuu.

Antakaa siis lasten leikkiä ja puuhastella kivien sekä kristallien parissa. Parantavat kivet auttavat heitä.

nainen pitää käsissään pieniä värikkäitä kiviä

Juttusarjamme vuodelle 2023 on parantavat kivet

Kivi kuvaa aurinkomerkkiä

Astrologiassa tietyt kivet kuvaavat tiettyjä aurinkomerkkejä ja niiden ominaisuuksia. Annetaan esimerkkinä Oinas jonka kivet ovat mm. rubiini ja timantti. Nämä kivet eivät suinkaan rauhoita häntä – vaan antavat lisää vauhtia. Aurinkomerkin kivi auttaa löytämään ko. merkin energiat.

Muista: vaikka aurinkomerkeillä on ns. omat kivet, niin tämä ei tarkoita sitä etteikö esim. Vesimies voisi kantaa mukanaan esim.savukvartsia, Kauris haukansilmää jne. 

Kivet löytävät meidät, aurinkomerkeistämme riippumatta, juuri silloin kuin niitä tarvitsemme.

Kauris 22.12. – 19.1.  Parantavat kivet onyxi, jaspis, savukvartsi

 • Onyxi on erittäin maadoittava kivi joka rauhoittaa peruspelkoja. Se myös vahvistaa syvempää luontoyhteyttä. Tämän kiven sanotaan herkistävän meidät kuulemaan ja kuuntelemaan omatunnon ääntä sekä auttavan meitä näkemään asioissa ns. “kolikon molemmat puolet”, eli muistamaan että asiat eivät ole musta-valkoisia.
 • Jaspis “kiviperheessä” löytyy vahvoja voimakkaita värejä: punaista, ruskeaa, vihreää jne. Jaspiksia yhdistää se että ne tuovat fyysistä voimaa ja ne tuovat turvallisuuden tunnetta. Tämä kivi on todellinen “tässä-ja-nyt” kivi.
 • Savukvartsi on myös erittäin voimakkaasti maadoittava kivi joka opettaa kuuntelemaan omaa kehoaan ja sen tarpeita. Savukvartsin sanotaan lievittävän stressiä, jännitystä ja masennusta. Tämä kivi auttaa suodattamaan itsestäsi pois kaikki negatiiviset ajatusmallit joista haluat päästää irti

Vesimies 20.1. – 19.2.  Parantavat kivet ametisti, haukansilmä

 • Ametisti on sielun kivi joka kehottaa pysähtymään ja kuuntelemaan omaa sisintä. Tämän kiven sanotaan helpottavan nukahtamista ja suojelee painajaisilta. Ametisti auttaa rauhoittamaan helposti tulistuvaa luonnetta.

roosanpunainen ametistikivi

 • Haukansilmää kutsutaan myös siniseksi tiikerinsilmäksi. Tämä kivi rauhoittaa ja auttaa pitämään jalat maassa, joten sen sanotaan sopivan hyvin stressin ja ahdistuksen lievitykseen. Haukansilmä myös stimuloi muistia.

Kalat 20.2. – 20.3.  Parantavat kivet ametisti, krysopraasi ja kuukivi

Maaliskuu on kalojen kuukausi (20.2.- 20.3.) ja on aika tarkastella kalojen “omia kiviä”: ametistia, krysopraasia ja kuukiveä.

 • Ametisti on sielun kivi joka kehottaa pysähtymään ja kuuntelemaan omaa sisintä. Tämän kiven sanotaan helpottavan nukahtamista ja suojelee painajaisilta. Ametisti auttaa rauhoittamaan helposti tulistuvaa luonnetta. Tämä kivi on myös erinomainen meditaatiokivi.
 • Krysopraasi on leikkisää ja lapsenomaista iloa. Tämän kiven sanotaan tukevan mm. työhakemuksen laatimista, auttavan rauhoittamaan kiihkeän mielen ja parantamaan luontoyhteyttä.
 • Kuukiviperheeseen kuuluu erivärisiä kiviä mm. pehmeän samettisen valkoisia, mustia, vihreitä, sinisiä ja jopa sateenkaarehtavia, joilla kaikilla omat vaikutuksensa. Yhteistä kuitenkin kuukiville on se, että se on kuun ja yön kivi, joka auttaa yhteyteen Kuun energioiden kanssa. Se on herkimpien tunteitten kivi, joka opettaa empatiaa. Kiven sanotaan myös vahvistavan feminiinistä Yin -energiaa, joka on kaikille hyväksi sukupuoleen katsomatta.

parantavat kivet kalat

Oinas 21.3. – 20.4.  Parantavat kivet jaspis, timantti, rubiini ja granaatti

 • Jaspis “kiviperheessä” löytyy vahvoja voimakkaita värejä: punaista, ruskeaa, vihreää jne. Jaspiksia yhdistää se että ne tuovat fyysistä voimaa ja tuovat turvallisuuden tunnetta. Tämä kivi on todellinen “tässä-ja-nyt” kivi. Kiven sanotaan myös suojelevan taika- ja muilta tempuilta.
 • Timantti edustaa puhtautta, hyvyyttä ja oikeudenmukaisuutta. Kiven sanotaan auttavan kantajaansa vahvistumaan ja löytämään elämään tarkoituksen ja päämäärän.
 • Rubiinia pidetään hallitsijoiden kivenä. Se on intohimoinen, energinen ja elämänjanoinen kivi. Sanotaan että jos rubiinia katsellaan valoa vasten, niin sen voimakas puna vahvistaa ja voimistaa aneemista, laittaa veren kiertämään ja lämmittää palelevaa. Kiven sanotaan olevan myös vahva pelkojen poistaja.
 • Granaattia pidetään sotureitten kivenä. Se huokuu fyysistä voimaa, rohkeutta, voimakasta tahtoa ja itseluottamusta. Tämä kivi on kiviterapian voimakivi ja sitä löytyy miltein kaikissa väreissä. Sanotaan että tämä kivi antaa keholle voimaa ja vastustuskykyä sekä jouduttaa henkistä toipumista.

parantavat kivet härkä akaatti, smaragdi, safiiri, ruusukvartsi.

Härkä 21.4. – 20.5.  Parantavat kivet skaatti, smaragdi, safiiri ja ruusukvartsi

 • Akaattikiviperhe on erittäin värikylläinen ja suuri. Akaattilevyt toimivat ns. latureina muille kiville. Voit asettaa haluamasi kiven akaattilevyn päälle lataamaan uutta energiaa. Akaattia itseään ei tarvitse koskaan ladata, sillä sen energia värähtelee niin korkeilla taajuuksilla etteivät ne tyhjene. Tämän ominaisuutensa vuoksi kivi sopii hyvin esim. urheilijoille jotka tarvitsevat nopeaa latautumista sekä energianpurkautumista saadakseen irti itsestään parhaan mahdollisimman tuloksen kilpailussa. Tämä kivi saattaa auttaa vahvistamaan itsetuntoa kuin myös stressaantuneen ihmisen hiustenlähtöongelmia.
 • Smaragdi on Venuksen ja sydämen kivi joka pitää kantajansa pirteänä ja nuorekkaana. Tämä kivi tuo mukanaan tasapainoa elämään ja suojelee painajaisilta, samalla vahvistaen muistia sekä hermostoa. Smaragdi on näkijöiden kivi, joka toimii sydämen sekä kolmannen silmän kautta, niillä jotka osaavat käyttää sitä oikein.
 • Safiiri on Kolmannen silmän kivi joka auttaa kantajaansa näkemään asiat oikein. Tämä kivi näyttää karmanläksyt sitä kyselevälle sekä laittaa kantajansa työskentelemään sen kanssa. Safiiri on myös hyvä meditaatiokivi, sillä se luo kärsivällisyyttä ja keskittymiskykyä.
 • Ruusukvartsi hoivaa hellästi sydämen haavoja ja on sydänchakran kautta yhteydessä universaaliin rakkautteen – rakkautteen kaikkea olevaa kohtaan. Aikuinen joka on jäänyt lapsuudessaan vailla rakkautta ja hellyyttä voi saada tästä kivestä lohtua – kuten kaikki muut jotka tuntevat jääneensä vaille rakastavaa syliä ja lohtua. Ruusukvartsi on kuin rakastava isoäiti jonka syliin voi milloin tahansa kavuta itkemään. Kivi opettaa anteeksiantoa, rakastamisen taitoa ja huolehtimista omasta itsestä. Se luo suloisuutta, lähelläolon tarvetta, helliä tunteita ja avaa kanavan luovuudelle.

parantavat kivet härkä akaatti, smaragdi, safiiri, ruusukvartsi.

Muista: vaikka aurinkomerkeillä on ns. omat kivet, niin tämä ei tarkoita sitä, etteikö esim. Vesimies voisi kantaa mukanaan esim. savukvartsia, Kauris haukansilmää jne. 

Kivet löytävät meidät, aurinkomerkeistämme riippumatta, juuri silloin kuin niitä tarvitsemme. 

Kaksoset 21.5. – 21.6. Parantavat kivet sitriini, turkoosi, akaatti ja tiikerinsilmä

 • Sitriinin kauniin kullankeltainen väri aktivoi Solar Plexuksen missä mm. meidän itsetunto asustaa. Sitriinistä on apua yliherkille ja herkästi haavoittuville tunneihmisille. Etenkin silloin, kun tunteet hallitsevat liian voimakkaasti elämänratkaisuja. Joskus takertuminen ja kiinnipitäminen aiheuttavat ongelmia, kun on vaikea irrottaa otetta esim.henkilöstä tai asiasta. Ummetus ja kova vatsa voivat olla siitä fyysinen vaiva, sitriini saattaa auttaa tähän.
 • Turkoosin herkät sinivärähtelyt avaavat kurkkuchakraa. Turkoosi saa runoilijat runoilemaan ja auttaa ujoa pitämään puheita. Kiven rauhoittavat ja viileät värähtelyt sopivat hyvin rauhattomalle toipilaalle tai ylivilkkaalle lapselle. Turkoosissa asuu myös anteeksianto.
 • Akaattikiviperhe on erittäin värikylläinen ja suuri. Akaattilevyt toimivat ns. latureina muille kiville. Voit asettaa haluamasi kiven akaattilevyn päälle lataamaan uutta energiaa. Akaattia itseään ei tarvitse koskaan ladata, sillä sen energia värähtelee niin korkeilla taajuuksilla etteivät ne tyhjene. Tämän ominaisuutensa vuoksi kivi sopii hyvin esim. urheilijoille jotka tarvitsevat nopeaa latautumista sekä energianpurkautumista saadakseen irti itsestään parhaan mahdollisimman tuloksen kilpailussa. Tämä kivi saattaa auttaa vahvistamaan itsetuntoa kuin myös stressaantuneen ihmisen hiustenlähtöongelmia.
 • Tiikerinsilmällä on kyky nähdä eteen- ja taaksepäin. Tiikerinsilmä sisältää ruskean vahvaa energiaa ja se tuo turvallisuudentunnetta. Kullankeltainen taas välittää tietoa. Solar Plexukselle asetettuna kivi suodattaa energioita, jotka tuovat uskallusta luottaa omaan itseensä. Tämä kivi vahvistaa itsetuntoa ja auttaa löytämään itsensä. Tiikerinsilmä on myös erittäin maadoittava kaveri.

Rapu 22.6. – 22.7.  Parantavat kivet kuukivi, berylli, karneoli, helmet ja ruusukvartsi.

Muista: vaikka aurinkomerkeillä on ns. “omat kivet”, niin tämä ei tarkoita sitä, etteikö esim. Vesimies voisi kantaa mukanaan esim. savukvartsia, Kauris haukansilmää jne. 

Kivet löytävät meidät, aurinkomerkeistämme riippumatta, juuri silloin kuin niitä tarvitsemme.

 • Kuukiviperheeseen kuuluu erivärisiä kiviä mm. pehmeän samettisen valkoisia, mustia, vihreitä, sinisiä ja jopa sateenkaarehtavia, joilla kaikilla omat vaikutuksensa. Yhteistä kuitenkin kuukiville on se, että se on kuun ja yön kivi, joka auttaa yhteyteen Kuun energioiden kanssa. Se on herkimpien tunteitten kivi, joka opettaa empatiaa. Kiven sanotaan myös vahvistavan feminiinistä Yin -energiaa, joka on kaikille hyväksi sukupuoleen katsomatta.
 • Ruusukvartsi hoivaa hellästi sydämen haavoja ja on sydänchakran kautta yhteydessä universaaliin rakkautteen – rakkautteen kaikkea olevaa kohtaan. Aikuinen joka on jäänyt lapsuudessaan vailla rakkautta ja hellyyttä voi saada tästä kivestä lohtua – kuten kaikki muut jotka tuntevat jääneensä vaille rakastavaa syliä ja lohtua. Ruusukvartsi on kuin rakastava isoäiti jonka syliin voi milloin tahansa kavuta itkemään. Kivi opettaa anteeksiantoa, rakastamisen taitoa ja huolehtimista omasta itsestä. Se luo suloisuutta, lähelläolon tarvetta, helliä tunteita ja avaa kanavan luovuudelle.
 • Beryllikiviperheestä löytyvät kauniit ja läpinäkyvät loisteet jotka paljastuvat kuun energioiksi. Berylliryhmän kuuluisat siskot; smaragdi ja akvamariini ovat myös tämän kiviperheen jäseniä ja toimivat myös edistämällä selvänäön avaamista, aivan kuten beryllisuku. Berylli onkin vanhimpia ennustuskiviä.
 • Karneoli on yksi tärkeimpiä kiviterapian voimakiviä. Karneoli on Shakraalichakran kivi joka voi auttaa mm. saamaan pois jääneet kuukautiset alkamaan uudelleen. Kivi myös rohkaisee varovaista, piristää hajamielistä ja vahvistaa aneemista.
 • Helmi opettaa että jalostuminen tapahtuu usein kipua tuottavien kokemusten kautta, aivan kuten Lotuskukka joka tarvitsee mutaa kukkiakseen kauniisti. Helmet herkistävät kantajansa niin surun- kuin ilonkyyneliin. Helmiä ei ole hyvä kantaa mukanaan jatkuvasti, sillä sekä kantaja että helmet tarvitsevat välillä lepotaukoja toisistaan.

Leijona 23.7. – 22.8.  Parantavat kivet tiikerinsilmä, rubiini ja timantti

Muista: vaikka aurinkomerkeillä on ns. “omat kivet”, niin tämä ei tarkoita sitä, etteikö esim. Vesimies voisi kantaa mukanaan esim. savukvartsia, Kauris haukansilmää jne. 

Kivet löytävät meidät, aurinkomerkeistämme riippumatta, juuri silloin kuin niitä tarvitsemme.

 • Tiikerinsilmällä on kyky nähdä eteen- ja taaksepäin. Kivi sisältää ruskean vahvaa energiaa ja se tuo turvallisuudentunnetta. Kullankeltainen taas välittää tietoa. Solar Plexukselle asetettuna kivi suodattaa energioita, jotka tuovat uskallusta luottaa omaan itseensä. Tämä kivi vahvistaa itsetuntoa ja auttaa löytämään itsensä. Tiikerinsilmä on myös erittäin maadoittava kaveri.
 • Timantti edustaa puhtautta, hyvyyttä ja oikeudenmukaisuutta. Kiven sanotaan auttavan kantajaansa vahvistumaan ja löytämään elämään tarkoituksen ja päämäärän.
 • Rubiinia pidetään hallitsijoiden kivenä. Se on intohimoinen, energinen ja elämänjanoinen kivi. Sanotaan että jos rubiinia katsellaan valoa vasten, niin sen voimakas puna vahvistaa ja voimistaa aneemista, laittaa veren kiertämään ja lämmittää palelevaa. Kiven sanotaan olevan myös vahva pelkojen poistaja.

parantavat kivet leijona - Luanas Organic blog

Neitsyt 23.8. – 29.9.  Parantavat kivet karneoli, ruskea jaspis, amatsoniitti, aventuriini ja akaatti

 • Karneoli on yksi tärkeimpiä kiviterapian voimakiviä. Karneoli on Shakraalichakran kivi joka voi auttaa mm. saamaan pois jääneet kuukautiset alkamaan uudelleen. Kivi myös rohkaisee varovaista, piristää hajamielistä ja vahvistaa aneemista.
 • Akaattikiviperhe on erittäin värikylläinen ja suuri. Akaattilevyt toimivat ns. latureina muille kiville. Voit asettaa haluamasi kiven akaattilevyn päälle lataamaan uutta energiaa. Akaattia itseään ei tarvitse koskaan ladata, sillä sen energia värähtelee niin korkeilla taajuuksilla etteivät ne tyhjene. Tämän ominaisuutensa vuoksi kivi sopii hyvin esim. urheilijoille jotka tarvitsevat nopeaa latautumista sekä energianpurkautumista saadakseen irti itsestään parhaan mahdollisimman tuloksen kilpailussa. Tämä kivi saattaa auttaa vahvistamaan itsetuntoa kuin myös stressaantuneen ihmisen hiustenlähtöongelmia.
 • Sitriinin kauniin kullankeltainen väri aktivoi Solar Plexuksen missä mm. meidän itsetunto asustaa. Sitriinistä on apua yliherkille ja herkästi haavoittuville tunneihmisille. Etenkin silloin, kun tunteet hallitsevat liian voimakkaasti elämänratkaisuja. Joskus takertuminen ja kiinnipitäminen aiheuttavat ongelmia, kun on vaikea irrottaa otetta esim.henkilöstä tai asiasta. Ummetus ja kova vatsa voivat olla siitä fyysinen vaiva, sitriini saattaa auttaa tähän.
 • Jaspisperhe on laaja ja värikäs. Tämä kivi on todellinen tässä-ja-nyt kivi joka antaa kantajalleen fyysistä voimaa ja tuo turvallisuuden tunnetta.
 • Amatsoniitti on vahva turkoosiin vivahtava kivi joka toimii kurkkuchakralla erinoimaisesti. Tämä kivi nostaa mieleen jääneitä harmottavia asioita. Se ei kaunistele tai pyytele anteeksi, vaan töksäyttää ne ulos. Masentuvalle ja asioitaan hautovalle amatsoniitin voima on ainoastaan positiivista.

parantavat kivet Luanas Organic

Vaaka 23.9.- 22.10.  Parantavat kivet opaali, aventuriini, timantti, ruusukvartsi ja berylli

Olemmekin jo aiemmin tutkineet timanttia, ruusukvartsia ja berylliä, joten keskittykäämme opaaliin sekä aventuriiniin tässä kirjoituksessa.

 • Opaaliperhe on monivärinen ja laaja, melkeinpä sateenkaaren jokainen väri on edustettuna. Tuliopaali on rohkeus kohdata tulevaisuus ja fyysisten voimien palauttamisessa. Tämän kiven kanssa voi tuntea onnistumisen riemun. Mustaopaali muistuttaa elämäntuskasta, joka on koettu esim.lähellä olevien ihmisten tai taloudellisen ahdingon kautta. Tämä kivi auttaa vapauttamaan näistä johtuvat tukokset ja huomaamaan onnenhetkien olevan edessäpäin. Valkoinen opaali symboloi ajatusten puhtautta, sanojen rehellisyyttä ja tekojen vakavuutta. Tämä opaali vahvistaa sitä mitä tunnet juuri nyt.
 • Aventuriinin värähtelyt tuovat tasapainoa koko kehoon ja hoitaa erityisesti murheellista sydäntä sekä herkkää vatsaa. Se saattaa lievittää myös stressiä ja ahdistusta. Aventuriini on sydänkeskuksen avaaja. Sydämelle asetettuna se neutraloi ja hajottaa tukahdettuja tunteita. Aventuriini on ruusukvartsin kanssa sopiva pari hoivaamaan ja avaamaan sydäntä.

Luanas Organic blogi parantavat kivet

Skorpioni 23.10. – 22.11.   Parantavat kivet tuliopaali, granaatti, malakiitti ja jaspisbreksia

Tuliopaalia ja granaattia olemmekin aiemmin jo tutkineet, joten keskitytäänpäs seuraavaksi malakiittiin sekä jaspisbreksiaan.

 • Malakiitin tehtävä on vetää negatiivisia ajatuksia ja energioita itseenstä ja antaa näin tilaa uusille, puhtaammille tuulille. Kivi antaa uskoa ja toivoa paremmasta ajasta ja lievittää samalla tuskaista odottamista sekä epätoivoa. Malakiitin sanotaan hoitavan reumaattisia kipuja, kuukautiskipuja sekä poistavan kehosta kuona-aineita. Kivessä on myös vahvistavia energioita, jotka tasapainoittavat ja rauhoittavat koko kehoa sekä hermostoa. Malakiitin viesti onkin siksi seuraavanlainen: kun oppii yhdistämään järjen logiikan ja sydämen viisauden, voi kiiruhtaa hitaammin ja rauhallisemmin, mutta jostain syystä ehtiä juuri sinne, minne pitääkin ehtiä. 
 • Jaspisbreksia on osa suurempaa jaspisperhettä. Breksia on avuksi päätöksentekovaiheessa, kun pitäisi aloittaa uusia asioita. Jaspis on metsästäjien ja maanviljelijöiden suojeluskivi luonnonvoimia, kuten rankkasateita ja ukkosmyrskyjä vastaan. Yhteystä kaikilla jaspisperheen kivillä on se että ne antavat kantajalleen myös turvallisuuden tunnetta. Tämän kiviperheen kivet ovat oivallisia “tässä-ja-nyt” – kiviä.

Jousimies 23.11. – 22.12. Parantavat kivet: topaasi, ametisti, turkoosi ja spektroliitti.

Olemmekin jo aiemmin tutustuneet turkoosiin ja ametistiin. Tutustukaamme siis seuraavaksi topaasiin ja spektroliittiin.

 • Topaasiperhe on läpikuultava, sädehtivä ja monivärinen. Vaikka tämä kivi onkin nyt jousimiehen kivenä, voisi tämä kivi yhtä hyvin olla värikylläisyytensä vuoksi jokaisen aurinkomerkin kivi. Tämä kivi lataa fyysistä kehoa ja laajentaa tietoisuuta ottamaan vastaan korkeampaa tietoa ja viisautta. Topaasi suojelee kantajaansa petollisilta “ystäviltä” ja negatiivisilta voimilta Kivi opettaa oikeanlaista arvostelukykyä ja tekee tietoiseksi elämänilosta. Tämän kiven värähtely voimistuvat kasvavan kuun aikana.
 • Spektroliitti rauhoittaa aggressiivista ja ahdistunutta mieltä ja helpottaa nukahtamista. Mistä herää kysymys: oliko sattumaa että Suomalainen spektroliitti löytyi sodan melskeen keskellä? Juuri silloin, kun maatamme oli pommitettu, taloja poltettu ja melkein kaikki kaunis hävitetty. Tämä kivi vaikuttaa kolmanteen silmään, tekemällä kantajastaan selvänäköisen ja -kuuloisen. Eli suomalaisittain sanottuna: kivi auttaa saamaan etiäisiä. Toisaalla spektroliittia kutsutaan myös nimellä labradoriitti.

parantavat kivet blogi

Lähteet:

www.keijukoto.com

www.kuukorento.fi

Hietanen, Anne Valonvoimaa, kivi- ja väriterapiaopas (ISBN 952-9586-59-0)