Vanhuus

[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” text_align=”left” background_animation=”none” css_animation=””][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Milloin vanhuus alkaa ja mitä se on?

 

Se on itsestä kiinni. Tämä on elämänvaihe, joka minulla on vasta edessäpäin, mutta toivon sen olevan ikä, jolloin on enemmän vapautta.

 

Kuulen vanhuksilta usein, että elämän tarkoitus on muuttunut ja ettei heitä enää tarvita. Olen eri mieltä.

 

Itse koin nuorempana, että isovanhempani olivat aika ajoin tärkeimpiä ihmisiä elämässäni. Heidän luonaan sai tukea, turvaa ja huomiota lempeästi. Isovanhempien rauhallisuus tasapainotti mielen kuohuja. Vanhusten yksi tärkeä tehtävä on olla linkki menneisyyteen ja suvun vaiheisiin.

 

Nykypäivän vanhusten nuoruuteen kuului yhteisöllisyys ja luonnonmukaisuus. Työ ja perhe olivat tärkeitä, jossa viihdyttiin yhdessä.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”64px”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”216″ img_size=”medium” alignment=”center” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” text_align=”left” background_animation=”none” css_animation=””][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Ihonhoito

 

Ikääntyessä iho muuttuu.

 

Naisilla ja miehillä iho kuivuu ja hiuspohjan ongelmat, kuten hiustenlähtö lisääntyvät.

 

Kampaamossani näen usein ikääntyvillä ihmisillä hiuspohjassa hilsekerrostumia, jotka johtuvat luultavasti lääkkeiden aineenvaihduntakuormasta tai hidastuneesta aineenvaihdunnasta. Syy voi löytyä myös liikunnallisista rajoitteista, jolloin hiuspohjan peseminen on hankalaa.

 

Vanhetessa olisi hyvä jatkaa perinteisiä terveellisiä kotiruokatapoja. Itselle mieluista liikuntaa olisi hyvä jatkaa, oli se sitten halkojen kantamista tai kuntosalilla harjoittelua.

 

Ihonhoidossa tärkeintä on, että tiedät miltä iho nyt tuntuu – onko se kuiva, rasvoittuva tai hilseilevä.

 

 

Huomioi, että ihosi saattaa edelleen muuttua ja saatat tarvita aika ajoin erilaisia tuotteita. Erinomainen tuote, jolla voi aloittaa ekologisemman ihon- ja hiustenhoidon, on tervasaippua. Tuotesarjastani löytyy myös muita hyviä vaihtoehtoja.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”217″ img_size=”medium” alignment=”center” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row]