Luanan tuotesarjan historia

Kuinka saippuat ja muut tuotteet syntyivät

Tuotesarjalla on mielenkiintoinen historia.

Historia Luanas Organic Products

 

 

 

 

 

 

 

 

Olen ammatiltani ekokampaaja ja luonnonmukaisten hius- ja ihonhoitotuotteiden valmistaja.

Valmistuin parturi-kampaajaksi vuonna 1995. Sairastuin vain muutaman vuoden työssäolon jälkeen vakavaan kampaamoalan kemikaalien kosketusallergiaan.

Kaikki kampaamon kemialliset valmisteet aiheuttivat iholleni reaktion, joka alkoi vesikelloina. Ne kutisivat päivin ja öin. Vesikellojen kuivuttua iho halkeili pahasti vereslihalle.

Jouduin pitämään pitkän tauon kampaamoalalta, kunnes kouluttauduin ekokampaajaksi vuonna 2006. Ajatus tuotteiden valmistamisesta oli alkanut itää.

ekokampaamo suomalainen luonnonkosmetiikka Luanas Organic

 

 

 

 

 

 

 

 

Koska olen herkkäihoinen ja vaadin käyttämiltäni tuotteilta laatua ja toimivuutta, opiskelin öljyjen ja eteeristen öljyjen vaikutuksista lisää. Aloin kehittämään ja valmistamaan luomukosmetiikkatuotteita, jotka olivat vapaita kemikaaleista ja sopivat minulle.

Apuna kehitystyössä ja testauksissa on ollut siskoni, perheeni ja monia vapaaehtoisia asiakkaita ekokampaamostani. Teemme tuotekehittelyssä yhteistyötä myös kosmetologien kanssa.

Ekokampaaja käyttää pääasiassa luonnon omia keinoja hiusten ja ihon hoidossa. Lisää tietoa tuotteiden kehittämisestä voit lukea blogistani.

Tuotantotilat sijaitsevat Suomessa. Pyrimme takaamaan mahdollisimman korkean laadun tuotteillemme.

Tämä sarja on luontoa ja ihmistä kunnioittava.

Toivon, että se sopii myös sinulle.

Ystävällisin terveisin

Luana

Lapsuus

 

Kivoja lapsuuden muistoja jotka olivat ihanaia, mutta välillä opettavaisiakin. 

Lapselle tärkeintä ovat omat vanhemmat. Jos vanhemmat voivat hyvin, lapsi voi hyvin. Se voi lähinnä tarkoittaa, että vanhemmat ovat tasapainossa elämänsä kanssa. Lapsi tarkkailee vanhempiaan.

Uskon, että jos vanhempana on oma itsensä ja rehellinen sydämensä pohjasta, lapsi näkee ja aistii sen. Saa olla väsynyt tai kiukkuinen, mutta se pitäisi kertoa lapselle. Lapsi aistii, ja useimmiten hän haluaakin auttaa. Hän ymmärtää että voi olla väsynyt.

 

lapsuus Luanas Organic

Vauvat

Vauvojen ihon- ja hiustenhoitoon riittää usein pelkkä vesi ja öljy.

Luomuöljyt puhdistavat, suojaavat ja ravitsevat ihoa. Niiden avulla voit poistaa vauvan hiuspohjasta karstan.

Jos vauvalla on koliikki, sitä voi lievittää hieromalla ihoon rauhallisesti hierontaöljyä.

 

Lapset

Vanhemmat lapset, jotka liikkuvat ja leikkivät enemmän ulkona, tarvitsevat ehkä jo hellävaraisia pesuaineita öljyjen lisäksi. Sopivia tuotteita lapsille ovat perusöljyt, kuten aprikoosinkiviöljy ja arganöljy, sekä suola- ja hunajasaippua. Suolasaippua on hyvä tuote lapsille. Se paitsi puhdistaa ihon, myös luonnollisesti desinfioi pienet ruhjeet. Hunajasaippualla voit pestä myös hiukset, sillä se on hiuspohjaa hellävaraisesti puhdistava ja hoitava.

Lasten hennot hiukset menevät takkuun helposti, joten voit käyttää lisäksi hoitoainetiivistettä pesun yhteydessä tai jätettävänä hoitoaineena.

Nuoruus

Nuoruus on samaan aikaan sekä ihanaa, että epätasapainoista. Opiskelu vie paljon aikaa ja voimia. Kehon ja sielun tasapainottamiseksi tarvitaankin jokunen harrastus, rauhoittumista ja hyviä ystäviä, joiden kanssa kohdataan nykymaailman tuulet.

 

Olen huomannut nykynuorten olevan hyvin ympäristötietoisia. He haluavatkin kokeilla luonnonmukaisuutta sekä kosmetiikassa, että ravinnossaan.

 

Nuoren keho muuttuu radikaalisti ja vaatii enemmän huomiota. Aineenvaihdunta kiihtyy ja iho rasvoittuu. Hormonaalinen toiminta sekä ruokailu vaihtelevat jatkuvasti. Herkästi väsyttää. Iho reagoi vaihteluiden mukana. Sen vuoksi olisi hyvä olla saatavilla helposti käytettäviä ekologisia tuotteita, jotka eivät osaltaan lisäisi kuormitusta.

 

 

Nuoruuden iloja luonnoskosmetiikka Luanas Organic

Nuoren herkille kasvoille suosittelen kasvojenpesuun lämpimästi terva, hunaja-, ja suolasaippuaa. Saippuoiden öljyt puhdistavat ihohuokoset ja desinfioivat epäpuhtauksia hellävaraisesti mutta tehokkaasti.

 

Ihon ja kasvojen kosteutukseen sopivat parhaiten aprikoosinkiviöljy ja arganöljy. Öljyt imeytyvät hyvin eivätkä jää kiiltämään.

Meikin ja ihon syväpuhdistukseen sopii puhdistusöljy.

 

Nuorten hiukset rasvoittuvat usein helposti. Tuotesarjani palashampoot pitävät hiuspohjan pidempään puhtaana.

 

Kasvukivut kiusaavat nuoria joskus öisin. Siihen vaivaan ja nuoren urheilijan lihashuoltoon erinomainen tuote on kipuöljy.

Aikuisuus

 

 Jokaiseen ikäkauteen ihminen tulee aloittelijana

-Sebastien Chamfort

 

Aikuistuessa arvot muuttuvat aika radikaalisti. Ei ole enää niin muiden vietävissä. On jo muodostunut omia mielipiteitä ja keinoja selvitä arjesta.

 

Sisäinen intuitiosi kehittyy. Parhaimmillaan jopa toteutat sisäisiä arvojasi tekemällä valintojasi niiden mukaan. Sisäiset arvosi ovat elämän perusta ja onnellisuuden lähde.

 

Nyt on aika tehdä mitä sydän sanoo! Aikuisuus on alkanut – ihanaa!

Aikuisuus ja sitoutuminen

Aikuisuuteen kuuluu useimmiten perheen perustaminen. Tässä vaiheessa aistisi herkistyvät entistä enemmän ja suojeluvaisto kasvaa.

 

Monella herää huoli maailman saastumisesta ja maapallon hyvinvoinnista. Yksi keino aloittaa oma luonnonmukaisempi polku, on lähteä hoitamaan itseään ja perhettään luonnonmukaisemmin.

 

Iän karttuessa iho muuttuu. Naisilla iho usein kuivuu ja miehillä hiuspohjan ongelmat lisääntyvät. Syy tähän voi olla kiire ja stressi, jotka usein saavat ruokailutottumukset lipsahtamaan.

 

Aikuisen naisen ja miehen vaativalle iholle löytyy sarjastani suurimmat valikoimat tuotteita. Tärkeintä on, että tiedät miltä iho tuntuu nyt – onko se kuiva, rasvoittuva tai hilseilevä. Tuotteiden selosteissa on tarkat ohjeet, mitä kannattaa valita.

 

Huomioi, että ihosi saattaa muuttua ajan mittaan. Tarvitset ehkä erilaisia tuotteita, kuin aiemmin.

Vanhuus

 

Milloin vanhuus alkaa ja mitä se on?

 

Se on itsestä kiinni. Tämä on elämänvaihe, joka minulla on vasta edessäpäin, mutta toivon sen olevan ikä, jolloin on enemmän vapautta.

 

Kuulen vanhuksilta usein, että elämän tarkoitus on muuttunut ja ettei heitä enää tarvita. Olen eri mieltä.

 

Itse koin nuorempana, että isovanhempani olivat aika ajoin tärkeimpiä ihmisiä elämässäni. Heidän luonaan sai tukea, turvaa ja huomiota lempeästi. Isovanhempien rauhallisuus tasapainotti mielen kuohuja. Vanhusten yksi tärkeä tehtävä on olla linkki menneisyyteen ja suvun vaiheisiin.

 

Nykypäivän vanhusten nuoruuteen kuului yhteisöllisyys ja luonnonmukaisuus. Työ ja perhe olivat tärkeitä, jossa viihdyttiin yhdessä.

 

Lapsuus ja vanhuus Luanas Organic

Ikääntyneen ihonhoito

 

Ikääntyessä iho muuttuu.

 

Naisilla ja miehillä iho kuivuu ja hiuspohjan ongelmat, kuten hiustenlähtö lisääntyvät.

 

Kampaamossani näen usein ikääntyvillä ihmisillä hiuspohjassa hilsekerrostumia, jotka johtuvat luultavasti lääkkeiden aineenvaihduntakuormasta tai hidastuneesta aineenvaihdunnasta. Syy voi löytyä myös liikunnallisista rajoitteista, jolloin hiuspohjan peseminen on hankalaa.

 

Vanhetessa olisi hyvä jatkaa perinteisiä terveellisiä kotiruokatapoja. Itselle mieluista liikuntaa olisi hyvä jatkaa, oli se sitten halkojen kantamista tai kuntosalilla harjoittelua.

 

Ihonhoidossa tärkeintä on, että tiedät miltä iho nyt tuntuu – onko se kuiva, rasvoittuva tai hilseilevä.

 

Huomioi, että ihosi saattaa edelleen muuttua ja saatat tarvita aika ajoin erilaisia tuotteita. Erinomainen tuote, jolla voi aloittaa ekologisemman ihon- ja hiustenhoidon, on tervasaippua. Tuotesarjastani löytyy myös muita hyviä vaihtoehtoja.