Kasvi

Piparminttu on monivuotinen, melko suurikokoinen yrtti, jota viljellään paljon Euroopassa ja Amerikassa. Siinä on hieno, aromikas tuoksu. Rohdoksena käytetään lehtiä tai lehdistä  höyryllä tislattua eteeristä öljyä. Öljy sisältää mm. mentolia, mentonia ja jasmonia.

Vaikutukset

Eteerinen luomupiparminttuöljy on raikas. Se piristää ja on yksi maailman käytetyimmistä mauste- ja lääkekasveista.

  • Edistää hiusten kasvua, koska se lisää hiusjuurten verenkiertoa.
  • Rauhoittaa hiuspohjan kutinaa. Kipua lievittävä.
  • Antiseptinen.
  • Piparminttua käytetään kosmetiikassa, kun tarvitaan mentolin viilentävää vaikutusta.

 

Näytetään kaikki 3 tulosta