Mikä?

Eteerinen öljy on haihtuva, tuoksuva öljy, joka on kasvirauhasten tuottamaa. Öljy erotetaan kasvien kukista, lehdistä, hedelmistä, rungoista tai juurista tislaamalla tai kylmäpuristamalla. Vaikka se on öljyä, sen tuntuma ja  koostumus ei ole öljymäinen, vaan kevyt ja nopeasti haihtuva. Se ei liukene veteen, mutta voidaan sekoittaa kasviöljyihin ja alkoholiin.

Miksi?

Erilaisista eteerisistä öljyistä voidaan sekoittaa erilaisia tuoksuyhdistelmiä ja tehoaineita.  Eteeristä öljyä käytetäänkin luonnonmukaisessa kosmetiikassa hajusteena ja hoidon tehostamiseksi. Eteeriset öljyt voivat esimerkiksi vahvistaa ihon ja hiuspohjan luonnollista toimintaa ja parantaa verenkiertoa. Ne vaikuttavat myös mielialaan.

Showing 1–12 of 16 results