Kuinka saada tuuheat ja paksut hiukset – onko se mahdollista?
On se! Ainakin paksummat, luonnollisemmat ja helpommin hoidettavat.
Oletko joskus ihmetellyt, miksi iho ja hiuspohja eri päivinä reagoivat eri tavoin? Miksi hiuspohja rasvoittuu joskus herkemmin? Mistä johtuu, että toisinaan ihonhoito ei tunnu vaikuttavan mitenkään?
Kuun vaikutus voi olla yksi syy näihin edellä mainittuihin asioihin. Tottako? Sen voi todeta vain aistimalla, kokeilemalla ja olemalla tietoinen asiasta.
Ajoita oikein
Jotta oppisi ymmärtämään ja aistimaan kuun eri vaiheet, helppo ja hyvä työkalu on kuukalenteri! Kuukalenterissa on selitetty yksinkertaisesti mm. mitä töitä kannattaa tehdä kuun eri vaiheissa, mutta myöskin, mikä kehon osa on herkimmillään eri aikoihin. Silloin, kun kehon jokin osa on herkimmillään, olisi hyvä välttää ylirasitusta! Näin toimimalla helpottaa jo ennestään olevia vaivoja ja ehkäisee uusia.
Itse lähdin liikkeelle seuraamalla hiusten ja ihon käyttäytymistä kuun eri vaiheissa. Kuivan ihon ja hiusten omaavana huomasin, että kasvava kuu on minun iholleni parasta aikaa, mutta myös pahinta!
Parasta siinä mielessä, että silloin iho eheytyy ja paranee. Keho ottaa vastaan, ja iho ottaa vastaan. Ihonhoito onnistuu hyvin. Halkeilevat ja tulehtuneet kädet ja jalat paranevat niin nopeasti, että tuloksia näkyy jopa yhden yön jälkeen! Hiukset voivat tosi hyvin tänä aikana. Varsinkin jos osaa hoitaa niitä oikeaan aikaan.
Pahinta kasvavan kuun aikana iholleni on, jos altistun kemikaaleille, joille olen allerginen. Paranemisprosessista tulee piinavan pitkä ja kivulias. Miksi? Siksi, kun iho on niin vastaanottavainen ja imee kaiken sisäänsä. Huomasin siis, että kasvavan kuun aikana teen eheyttäviä hoitoja ja katson tarkasti, etten joudu kosketuksiin allergiaa aiheuttavien aineiden kanssa.
Kiinnostuitko? Tämä on mielenkiintoista ja jos kiinnostaa, niin aloita kokeilemalla hoitoja eri päivinä. Laitan sinulle aika ajoin vinkkejä parhaista päivistä esim. hiusten pesuun ja ihon hoitoon uutiskirjeen mukana (toivottavasti kuulut jo joukkoon!). Huomaatko eroja tuuheudessa? Kuinka kauan hiukset pysyvät puhtaina? Onko hiuspohja paremmassa kunnossa? Miltä ihonhoito tuntuu? Tuntuuko iho ottavan vastaan aineita?
Tärkeät herkät ihmiset
Ohuet ja hennot hiukset usein rasvoittuvat herkästi, ovat sähköiset tai muuten vain makaavat päätä myöten. Tällaiset hiukset kärsivät eniten kemikaaleista, siis mm. muoveista, silikoneista, säilöntäaineista ja parfyymeistä. Purkeissa ja mainoksissa kun lukee, että käyttämällä tätä hiuksista tulee tuuheat ja paksut. Onhan sitä uskottava sitten…
Valitettavasti homma ei mene näin pitkällä tähtäimellä. Meitä ihmisiä on moneen menoon ja herkimmät reagoivat ensimmäisenä. Olenkin sanonut, että me herkät ihmiset olemme oikeastaan aika tärkeitä ihmisiä! Saamme olla etulinjassa koko ajan kertomassa muille, että tämä ei ole hyvä aine. Me reagoimme herkkinä ensin, ja kohta muutkin reagoivat. Ainut pieni salakavala juttu on se, että me herkätkin reagoimme eri tavalla. Joku saa ihottumaa, toinen migreenin, astman tai muun. Vastuskyky heikentyy ja se ilmenee monilla eri tavoin.
Vaihtoehto kemikaaleille
Aika moni on reagoinut kemikaaleihin ja tuuminut, että ei tämä voi jatkua näin. Onneksi on näkynyt valoa tunnelin päässä. He ovat tehneet asialle jotain ja alkaneet tutkia ja kokeilla luonnonmukaisempia vaihtoehtoja.
Käyttämällä luonnontuotteita hiuksiin ja iholle ei rasita kehon vastustuskykyä eikä luontoa. Sitä paitsi pääsee helpommalla, edullisemmin ja vielä näyttääkin paremmalta, luonnonkauniilta. Jos sinulla on hius- tai iho-ongelma, älä peitä sitä. Hoida se kuntoon! Ihonhoito luonnonkosmetiikalla auttaa.
Pääset eroon hiuspohjassa ja hiuspinnassa olevista kemikaaleista käyttämällä luonnonmukaisempia vaihtoehtoja. Kokemuksesta tiedän, että jo yhden pesun jälkeen huomaat jotain eroja. Mitäs sitten kuuden pesun jälkeen?
Nopein tapa vai helpoin tapa?
Nopein tapa elvyttää hiusjuuret kuntoon on savihoito, jota mm ekokampaajat tekevät. Se on todellakin ihana kokemus! Jos ei ehdi lähteä ekokampaajalle, niin seuraava erittäin tehokas tapa on öljyhoito luomuöljyllä.
Helpoin tapa on shampoon ja hoitoaineen vaihto toiseen. Hiusten ja ihon pesu luomushampoopalalla tai saippualla on tärkeä juttu! Shampoopalan koostumus liottaa pois kemikaalikerrokset kerta kerralta tehokkaasti. Sen ihan tuntee, kuinka puhtaaksi hiukset tulevat. Liian puhdas tunne tasoittuu, kun olet pyyhekuivannut hiukset. Jos olet värjännyt pitkään kemikaaliväreillä, sinulla pitää olla kärsivällisyyttä. Saattaa mennä parikin kuukautta, ennen kuin hiusjuuri elpyy ja kemikaalikerrostumat häipyvät. Mutta lupaan, että kaikki järjestyy, näen näitä tapauksia ekokampaamossani joka päivä.
Kokeile itse – et häviä mitään!
Voit testata pesemällä hiukset kuunkierron mukaisesti. Parhaat päivät, jotka tuuheuttavat ja pitävät pitkään puhtaina, ovat kuukalenterin mukaiset kukka- ja hedelmäpäivät.
Lehtipäivät eli vesipäivät ovat huonoimmat päivät, jolloin hiukset rasvoittuvat nopeammin ja tulevat usein sähköisiksi.
Verkkokaupassa on myynnissä kuukalenteri, joista nämä päivät näkee helposti. Lisäksi saat vinkkejä erilaisiin vuoden töihin.
Eikö olisikin mielenkiintoista kokeilla, miten eri päivät vaikuttavat hiuksiin ja pesutuloksiin? Kokeile ja tutki hiuspohjaasi pesun jälkeen. Me huomaamme kyllä eron parhaan hiustenpesupäivän ja huonoimman hiustenpesupäivän välillä. Huomaatko sinä eroja pesutuloksessa?
Tilaa myös uutiskirjeemme! Sieltä saat enemmän vinkkejä ja yllätysetuja. Kirje lähetetään noin kerran kuukaudessa.
Miksi kuuasiat kiinnostavat?
-Saamme kansanperinnetietoa tai perimätietoa kuun vaikutuksista ihmisiin ja luontoon.
-Suomalaisessa kansanperinteessä on tiedetty ajoituksen taito.
-Entisajan ymmärrystä nykypäivän ihmiselle.
Kuun vuorovesivoimat liikuttavat valtameriä, maankuorta ja ilmakehää. Samat voimat vaikuttavat myös hienovaraisemmin havaittavina muutoksina kaikessa elävässä. Kuun rytmit näkyvät puutarhassa, maanviljelyksessä, metsän hoidossa, rakentamisessa, kotitöissä ja omassa hyvinvoinnissa.
Kirjalähteet ja lisätietoa:
Johanna Paungger & Thomas Poppe. 2008. Kuun vaikutus puutarhassa, terveydessä, maanviljelyssä ja metsän hoidossa.
Anne Pöyhönen, 2005. Yläkuu ja alakuu. Saatavissa: www.ylakuu.com