KUINKA SAIPPUAT JA MUUT TUOTTEET SYNTYIVÄT

 

 

Historia alkaa Lapinjärveltä

Luanas Organic Products -tuotteet valmistetaan korkealuokkaisista raaka-aineista ja sekoitetaan ja pullotetaan Suomessa. Kuvassa vanhat pakkaukset.

Tuotesarjalla on mielenkiintoinen historia. Olen tällä hetkellä ammatiltani ekokampaaja ja luonnonmukaisten hius- ja ihonhoitotuotteiden valmistaja.

Valmistuin parturi-kampaajaksi vuonna 1995. Sairastuin vain muutaman vuoden työssäolon jälkeen vakavaan kampaamoalan kemikaalien kosketusallergiaan.

Kaikki kampaamon kemialliset valmisteet aiheuttivat iholleni reaktion, joka alkoi vesikelloina. Ne kutisivat päivin ja öin. Vesikellojen kuivuttua iho halkeili pahasti vereslihalle.

Jouduin pitämään pitkän tauon kampaamoalalta, kunnes kouluttauduin ekokampaajaksi vuonna 2006. Ajatus tuotteiden valmistamisesta oli alkanut itää.

 

Yrttejä ekokampaamossa

 

Koska olen herkkäihoinen ja vaadin käyttämiltäni tuotteilta laatua ja toimivuutta, opiskelin öljyjen ja eteeristen öljyjen vaikutuksista lisää. Aloin kehittämään ja valmistamaan luomukosmetiikkatuotteita, jotka olivat vapaita kemikaaleista ja sopivat minulle.

Apuna kehitystyössä ja testauksissa on ollut siskoni, perheeni ja monia vapaaehtoisia asiakkaita ekokampaamostani. Teemme tuotekehittelyssä yhteistyötä myös kosmetologien kanssa.

Ekokampaaja käyttää pääasiassa luonnon omia keinoja hiusten ja ihon hoidossa. Aiheesta voi lukea lisää mm. Suomen Ekoyrittäjien sivuilta. Lisää tietoa tuotteiden kehittämisestä ja yrittäjätutkinnostani voi lukea ruotsinkielisestä artikkelista.

 

Tuotantotilat sijaitsevat Suomessa. Pyrimme takaamaan mahdollisimman korkean laadun tuotteillemme.

 

Tämä sarja on luontoa ja ihmistä kunnioittava.

Toivon, että se sopii myös sinulle.

Ystävällisin terveisin

Luana